Ολιστικές Εναλλακτικές Θεραπείες στην Οδοντιατρική

Η Ολιστική Οδοντιατρική καταδεικνύει την ανάγκη να τροποποιηθεί η βιοχημική προσέγγιση της ασθένειας, επισημαίνοντας την ενοποίηση των κλασσικών και εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων. Η αυξανόμενη τάση για ολιστικές, εναλλακτικές θεραπείες αφορά και την οδοντιατρική και έτσι αρχίζουμε να εξετάζουμε τα δόντια στο ευρύτερο πλαίσιο της υγείας του οργανισμού. Θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπως της Ομοιοπαθητικής, του Βελονισμού, της Βιολογικής Οδοντιατρικής είναι αποδεκτές από τον οδοντίατρο της Ολιστικής Οδοντιατρικής… Continue reading

17/04/2021

Πυρετός: λύσεις από τη φύση

Ένας όχι πολύ υψηλός πυρετός (μέχρι 38-38,5° C) δεν χρειάζεται πάντα να μας ανησυχεί ή να μας πανικοβάλει! Αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, που αυξάνει τη ­θερμοκρασία του σώματος σε μια προσπάθεια να εξοντώσει τους παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν αντέχουν τη ζέστη. Με φυσικό τρόπο μπορείτε αντιμετωπίσετε την κατάσταση:

Πίνετε ροφήματα από βότανα!

Το θυμάρι, ο σαμπούκος, η ιτιά, η μέντα και η αχίλλεια βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, είτε επειδή έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, είτε επειδή ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και βοηθούν στον περιορισμό άλλων συμπτωμάτων, όπως ο βήχας και το συνάχι. Φροντίστε, βέβαια, να μην υπερβείτε τα τρία ροφήματα την ημέρα… Continue reading

07/03/2021

Ουρολοίμωξη: συμβουλές αντιμετώπισης από τη φύση

Ουρολοίμωξη: συμβουλές αντιμετώπισης από τη φύση

Αν αισθάνεστε τσούξιμο ή πόνο κατά την ούρηση και συχνή, επιτακτική ανάγκη για ούρηση (συχνοουρία), υπάρχει ενδεχόμενο  να έχετε ουρολοίμωξή.

Ποια σπιτικά γιατροσόφια ενδείκνυνται;

Πίνετε πολλά υγρά (μέχρι 2 λίτρα ημερησίως), διουρητικά ροφήματα: τσάι τσουκνίδας, θαμνόκεντρου και εκουιζέτο (μέχρι τρία φλιτζάνια την ημέρα), χυμό του φυτού κράνμπερι (cranberry). Μπορείτε να το βρείτε σε μορφή αναβραζόντων δισκίων (ένα δισκίο την ημέρα).
Αποφεύγετε χυμούς όξινων φρούτων, καθώς και τον καφέ και το αλκοόλ… Continue reading

07/03/2021

Έλεγχος σωματικού βάρους

Πίσω από την αύξηση του σωματικού βάρους, μπορεί να κρύβεται κάποια νόσος, όπως υποθυρεοειδισμός ή μη- διαγνωσμένη κατάθλιψη. Μόνο εφόσον έχει αποσαφηνιστεί η αιτία του προβλήματος, μπορεί κανείς να κάνει κάτι γι’ αυτό.
Επομένως, δεν αρκεί να ξεκινήσουμε απλά μία δίαιτα, η οποία μάλιστα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μεταβολισμό και να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας μας.

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ευεξία και θα πρέπει να προσαρμόζεται προσεκτικά στις ανάγκες του κάθε ατόμου… Continue reading

10/02/2021

Το ανοσοποιητικό σύστημα

Σε αρμονία με το σώμα μας, σε πολλά μέρη του σώματός μας (στομάχι, έντερο κ.λπ) υπάρχει πλούσια μικροβιακή χλωρίδα που βοηθά τις αμυντικές και μεταβολικές λειτουργίες μας. Για να προσβληθεί το αμυντικό μας σύστημα από μία νόσο, θα πρέπει να είναι εξασθενημένο.
Πως μπορούμε να κρατήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε καλή κατάσταση;
Με την αποφυγή του στρες, με σωματική άσκηση, με ισορροπημένη διατροφή και αποφεύγοντας το κάπνισμα και το αλκοόλ.
Με την σωστή χρήση των αντιβιοτικών και όχι με την κατάχρηση. Η μαζική συνταγογράφηση των αντιβιοτικών από τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων έχει γίνει ρουτίνα. Η χρόνια χορήγησή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. … Continue reading

20/01/2021
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε ή και αρνείστε τη χρήση των cookies.
Δέχομαι
Απόρριψη