Πυρετός: λύσεις από τη φύση

Ένας όχι πολύ υψηλός πυρετός (μέχρι 38-38,5° C) δεν χρειάζεται πάντα να μας ανησυχεί ή να μας πανικοβάλει! Αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, που αυξάνει τη ­θερμοκρασία του σώματος σε μια προσπάθεια να εξοντώσει τους παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν αντέχουν τη ζέστη. Με φυσικό τρόπο μπορείτε αντιμετωπίσετε την κατάσταση:

Πίνετε ροφήματα από βότανα!

Το θυμάρι, ο σαμπούκος, η ιτιά, η μέντα και η αχίλλεια βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, είτε επειδή έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, είτε επειδή ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και βοηθούν στον περιορισμό άλλων συμπτωμάτων, όπως ο βήχας και το συνάχι. Φροντίστε, βέβαια, να μην υπερβείτε τα τρία ροφήματα την ημέρα… Continue reading

07/03/2021

Ουρολοίμωξη: συμβουλές αντιμετώπισης από τη φύση

Ουρολοίμωξη: συμβουλές αντιμετώπισης από τη φύση

Αν αισθάνεστε τσούξιμο ή πόνο κατά την ούρηση και συχνή, επιτακτική ανάγκη για ούρηση (συχνοουρία), υπάρχει ενδεχόμενο  να έχετε ουρολοίμωξή.

Ποια σπιτικά γιατροσόφια ενδείκνυνται;

Πίνετε πολλά υγρά (μέχρι 2 λίτρα ημερησίως), διουρητικά ροφήματα: τσάι τσουκνίδας, θαμνόκεντρου και εκουιζέτο (μέχρι τρία φλιτζάνια την ημέρα), χυμό του φυτού κράνμπερι (cranberry). Μπορείτε να το βρείτε σε μορφή αναβραζόντων δισκίων (ένα δισκίο την ημέρα).
Αποφεύγετε χυμούς όξινων φρούτων, καθώς και τον καφέ και το αλκοόλ… Continue reading

07/03/2021
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε ή και αρνείστε τη χρήση των cookies.
Δέχομαι
Απόρριψη